Bild: Malin G Pettersson/Sveriges Radio

I Carina Bergfeldts nya roman står kvinnorna i centrum

Carina Bergfeldt om sin nya deckare "Fotografiet"
3:09 min

Den prisbelönta journalisten Carina Bergfeldt kastar sig från flyktingkatastrofen i Medelhavet till signering av sin nya bok "Fotografiet".

Aftonbladets journalist Carina Bergfeldt, som är från Götene, var i Skaraborg nyligen för att signera sin nya bok "Fotografiet" som nyligen kommit ut, en festlig och rolig händelse. Men det här är en tjej som lever med tvära kast för hon har rapporterat från massakern på Utöya i Norge, från krig och elände världen över.

Vi fick en pratstund med henne där hon berättar hur hon hanterar dessa tvära kast och samtidigt skriver en deckare.

– Jag har tagit ut mina aggressioner i deckarna, säger Carina.

Intervjun med Carina gjordes timmarna innan terrordåden i Paris och efter Carinas besök i Skaraborg åkte hon med det sena tåget till sitt hem i Stockholm för att vila upp sig och få sova i sin egen säng. Men på tåget kom beskedet vad som hänt i Paris och väl hemma var det bara att packa väskan och ta första flyg till Frankrike. Så är hennes liv och arbete idag.

Vi fick också en intervju med henne om händelserna i Paris. Hör den intervjun här nedan och där kan du också höra intervjun i sin helhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".