HANDBOLL - ELITSERIEN

IFK Skövde föll på mållinjen - kände sig bortdömda

3:19 min

Det blev kamp ända in i det sista när IFK Skövde tog emot Alingsås HK. 23-24 slutade matchen där det blev stort fokus på domaren i slutminuterna.

Förra gången som lagen möttes så var det så ojämnt det kunde bli. Då vann Alingsås med överlägsna 31-17 , en insats som IFK Skövde snabbt ville glömma.

Den här gången var det annorlunda, den här gången kom Alingsås undan med blotta förskräckelsen. För ett stabilt försvar i kombination med en stekhet Markus Stegefelt gjorde att det lika gärna kunde varit Skövdegänget som jublade efter slutsignalen.

Men det blev Alingsås HK som fick jubla efter att de avgjort med endast nio sekunder kvar att spela av matchen. Stort fokus efter matchen hamnade på domarna som enligt Markus Stegefelt snuvade IFK Skövde på en straff.

De blåser frikast och i det läget finns det bara straff men de lyckas hitta ett frikast där och sen så gör Alingsås mål.

Trots förlusten så finns det en viss optimism i laget, för med skadedrabbade nyckelspelare såsom Kristian Svensson och Markus Stegefelt tillbaka i truppen så finns det utrymme för hopp i IFK Skövde.

— Det är klart att om vi kommer tillbaka och kommer till så blir det bra, säger Markus Stegefelt som under kvällens match stod för nio mål.


Matchfakta:

IFK Skövde - Alingsås HK: 23–24 (12–13)

Mål IFK Skövde: Markus Stegefelt 9 (1), Kristian Svensson 5, Rasmus Wremer 3, Robin Wärn 2, Adrian Sifre Flores 2, Adam Samuelsson 1, Alfred Ehn 1.

Mål Alingsås HK:
Andreas Flodman 5 (4), Felix Claar 4, Måns Gerdtsson 4, Johan Nilsson 3, Marcus Enström 2, Max Darj 2, Andreas Flodman 1, Fredrik Teern 1, Oscar Bergendahl 1. Jesper Konradsson 1.

Publik: 2 036.