Bilden föreställer en fotboll som ligger nära kameran. I bakgrunden ser man en person som sparkar en boll. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio
Fotboll är en sport för alla, det tycker ett korplag i Skaraborg. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio

Ett korplag i Skaraborg bjuder in till fotboll för alla

Initiativtagare: Det handlar om samhällsansvar
5:16 min

Ett korplag i Skaraborg bjöd in ensamkommande flyktingbarn att spela fotboll med dem.

Det hela började med att ett korplag i Skaraborg lyfte frågan om de inte skulle bjuda in ensamkommande flyktingbarn till deras träningar. Efter ett samtal till kommunens integrationsenhet så fick de hjälp att komma i kontakt med olika boenden.

– För oss handlar det om att ta sitt samhällsansvar och att integrera de här ungdomarna på rätt sätt, förklarar Azer som är den i laget som lyfte frågan.

Det som de vill att ungdomarna ska ta med sig från träningen är att de hade roligt och har något att prata om. Och framförallt att de vill komma tillbaka igen.

– Det vore så gött om de kommer hem nu efteråt och har lite träningsvärk och känner vad gött det var att få spela lite boll, berättar Fredrik i laget.

Tanken är att träningarna ska fortsätta och att de som vill kan spela i fotbollscupen Korpen tillsammans i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".