Ingrid från Lidköping om terrorhoten i Bryssel

3:10 min

Ingrid Rydberg från Lidköping lever och jobbar i Bryssel. När Belgien nu har höjt terrorberedskapen i Bryssel till högsta möjliga nivå, så tänker Ingrid och familjen hålla sig hemma.


Ingrid Rydberg från Lidköping bor med man och två små barn i centrala Bryssel där hon arbetar på Lantbrukarnas riksförbund. Just nu är hon föräldraledig .

Senaste veckan har vardagen påverkats av terrorhotet och när Belgien nu har höjt terrorberedskapen i Bryssel till högsta möjliga nivå, så påverkar det Ingrid och hennes familj.

– Vi har en del aktiviteter på lördagar men vi funderar på att inte åka till folksamlingar och tar oss bara dit vi kan gå eller åka bil. Vi tänker en gång extra om man ska ta sig någonstans. Vi stannar hemma i vårt område idag och framöver.

Känner du att det påverkar dig ?

– Man känner sig inte lika pigg på att göra saker, man blir lite mer misstänksam när man ser personer på gatan som uppför sig konstigt. Det påverkar en.

Att det endast är i Bryssel som den förhöjda beredskapen gäller känns olustigt, tycker Ingrid Rydberg.

– Den dagen de sätter en militär vid vår skola kommer det kännas olustigt att låta barnen gå till skolan. Att de har satt upp beredskapen på fem, då får man tänka till lite extra på vad man gör, så känner jag helt klart.


Pernilla Wadebäck
pernilla.wadeback@sverigesradio.se