HANDBOLL - ALLSVENSKAN

Historisk seger för HK Country

Den 21:e November blir en historisk dag för HK Country, för segern mot VästeråsIrsta HF med 31-26 var inte bara säsongens första. Det var även klubbens första någonsin i Allsvenskan.

"Ska det göras så ska det göras ordentligt". Det verkar vara HK Countrys motto. För med noll segrar på nio matcher så var det nog inte många som trodde att klubbens första seger i handbollsallsvenskan, någonsin, skulle komma mot tabellfyran VästeråsIrsta HF.

Men så blev det, på ett övertygande sätt dessutom. För efter matchens sjätte minut så hade man en så gott som konstant ledning, det var endast vid ett tillfälle till som det var lika.

Det var ett bestämt HK Country, för vid åtskilliga tillfällen så lyckades man rycka från VästeråsIrsta genom att göra tre-fyra mål på raken.

Segern innebär som sagt att HK Country nu har en seger i allsvenskan för första gången, men också att man närmar sig ett kliv över nedflyttningssträcket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista