Olga Elindersson i studion. Foto: Linda Gustavsson/Sveriges Radio
Olga Elindersson. Foto: Linda Gustavsson/Sveriges Radio

Olga ser fram emot 80 timmars arbetsvecka

"Hon har barn, hon har en man och hon jobbar 12 timmar om dagen på gården"
4:50 min

80-timmarsveckor med 90 öre i timlön - i världens fattigaste land. Det är vad som kan vänta Olga Elinderson från Falköping inom kort.


Olga Elindersson arbetar till vardags som stödassistent i Falköping, och är en tjej som gillar utmaningar. När annonsen om jobbet från organisationen We effetct dök upp i hennes flöde på sociala medier, så var hon inte sen med att skicka in en ansökan.

I konkurrens med 560 sökanden är hon nu en av tio kvinnor som gör upp om att få "världens tuffaste jobb" - att arbeta som bonde i Malawi.

Under tre veckor i vinter kan det bli så, att Olga får arbeta sida vid sida med den malawiska bonden Biata Chisi på en gård i området Salima. Från morgon till kväll kommer hon i så fall att få hjälpa till med både jordbruket och hushållet: hämta vatten, ta hand om de fem barnen samt mata grisen och hönsen. Och arbeta långa pass med hackan under brännande solsken på odlingarna av majs, jordnötter och bomull.

Tio sökanden till detta äventyr är det nu som hoppas på denna möjlighet, och Olga är en av dem.

– Jag förutsätter att det är jag som får åka, säger Olga Elindersson till P4 Skaraborg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".