Resväska innehållande cirka 34 kg vacuumförpackad amfetamin. Foto: Polisen
1 av 2
Resväska innehållande cirka 34 kg vacuumförpackad amfetamin. Foto: Polisen
28-åringen i källarförråd där delar av narkotikan hittades
2 av 2
28-åringen i källarförråd där delar av narkotikan hittades Foto: Polisens förundersökning/P4 Skaraborg

Fängelse för nio av tolv åtalade i den stora knarkhärvan

Idag kom domen i den rekordstora knarkhärvan i Skövde. Tingsrätten dömer tio av de tolv åtalade, nio av dem får fängelsestraff. Två frias helt.

Huvudförhandlingarna i det stora brottmålet började den 24 september och pågick under 17 dagar. Utredningsmaterialet var cirka 4 000 sidor långt. Rättegången avslutades den 12 november.

Totalt väcktes åtal mot tolv personer för olika brott. Sex personer stod åtalade för bland annat grovt narkotikabrott, en person stod åtalad för medhjälp till grovt narkotikabrott, fyra personer stod åtalade för utpressning, grovt brott, och tre personer stod åtalade för penningtvättsbrott.

De grova narkotikabrotten bestod i huvudsak av överlåtelser samt förvaring av 1 kilo kokain, drygt 38 kilo amfetamin och drygt 1,8 kilo ecstasy.

Två av de åtalade frias helt av tingsrätten. Nio personer döms för olika brott till fängelse mellan 4 månader och 8 år och 6 månader. En person döms för ringa narkotikabrott till böter.

Fem av de åtalade har varit häktade tills dom meddelas. De ska stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".