Marcus Hellner sitter vid ett bord. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Marcus Hellner hra ännu inte tävlat i världcupssammanhang under säsongen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
SKIDOR

Marcus Hellner lämnar återbud - igen

Säsongspremiären i världscupssammanhang skjuts upp återigen för Marcus Hellner. Efter att lämnat återbud till tävlingarna Ruka och Lillehammer så missar Hellner även tävlingarna i Davos.

Dålig form höll Hellner borta från världscupspremiären i Ruka, Finland. En envis förkylning gjorde att han stod över tävlingarna i Lillehammer Norge. Och nu är det även klart att han står över helgens tävlingar i schweiziska Davos.

Marcus tränar och är igång, men vi gör tillsammans bedömningen att han inte är redo att köra en tuff tremil på 1500 meters höjd.

I pressmedelandet som Svenska Skidförbundet skickat ut så säger förbundskaptenen Rikard Grip att  man ännu inte tagit något beslut kring Marcus Hellners eventuella medverkan i nästa helgs världscuptävlingar i italienska Toblach.

Hellner som ännu inte varit med i världscupssammanhang under säsongen har inte tävlat sedan vinterpremiären i Gällivare i slutet av november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".