Ungdomsledare åtalas för sexbrott mot barn

Mannen har jobbat ideellt i en församling
1:36 min

En ungdomsledare i en församling i Jönköpings län har åtalats misstänkt för sexbrott mot barn. Mannen kommer att ställas inför rätta nästa vecka. Han är från Skaraborg.

Mannen som är i 35-årsåldern jobbar har sen flera år tillbaka jobbat ideellt som ungdomsledare på sin fritid i två olika församlingar i Jönköpings län, tills tidigare i höstas då en mamma till en flicka som gick i en av mannens ungdomsgrupper hörde av sig till församlingen.

Mannen hade skickat en bild av sexuell karaktär till den 13-åriga flickan. Den ansvariga i församlingen som hade ungdomsgruppen säger till P4 Jönköping att de agerade direkt och enligt det regelverk de har - och tog honom ur verksamheten.

Mamman polisanmälde mannen och det visade sig att det handlade om mer än en skickad sexbild. Ungdomsledaren har nu åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn för att ha haft samlag med den 13-åriga flickan. Han ska dessutom ha spelat in händelsen på film och tagit bilder.

Han åtalas också för sexofredande och utnyttjande av barm för sexuell posering, för bilder och filmer han skickat av sig själv och för att han fått flickan att skicka poseringsbilder till honom. Dessutom hittade polisen över 8 300 barnporrbilder på bland annat extern hårddisk hos mannen. Den ansvariga på församlingen säger att de inte hade misstänkt något alls innan mamman slog larm.

Mannen har nu suttit häktad mitten av november och kommer ställas inför rätta nästa vecka. Hans försvarsadvokat säger till P4 Jönköping att mannen nekar till våldtäkt, men vill inte kommentera de andra anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".