En varningsskylt med texten "Olycka" står vid en isig väg. Foto: Victor Lundberg/TT.
Arkivfoto: Victor Lundberg/TT.

Trafikverket varnar för hala vägar

Det är glashalt på vägarna i stora delar av Sverige och mängder av olyckor har inträffat, men i Västsverige verkar bilisterna vara försiktiga.

Det har skett en halkrelaterad olycka i Mark söder om Borås, där en bil har kanat av vägen. Det säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Dessutom har det inträffat en olycka i Angered i Göteborg, men det är oklart om den hade med halkan att göra.

– Folk kanske är försiktiga, säger Joakim Hansson.

Polisen i Halland varnar för halt väglag och skriver på sin hemsida att flera mindre olyckor har skett som kan relateras till halka. Det gäller främst i de inre delarna av Halland.

Enligt vakthavande befäl på Hallandspolisen så tyder allt på att väglaget i länet blir mer och mer isigt och halt.

Enligt Trafikverkets halkprognos är det risk för frosthalka från Kalmar och Kronobergs län upp till södra Norrland under söndagskvällen och natten mot måndagen.

Även under måndagen finns en risk för frosthalka i Svealand och södra Norrland.

Redan på söndagen märktes en mängd olyckor på grund av halkan.

– Vi har haft en stor olycka vid 16-tiden med 15 till 20 bilar inblandade på E18 södergående vid Täby, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Efter den olyckan fördes en person till sjukhus för kontroll. På E4 vid Märsta inträffade också en olycka med sju till åtta bilar inblandade. Det är inte känt om någon skadats allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".