Traktorerna som stals på fredagmorgonen. Foto: Larmtjänst
Traktorerna som stals på fredagmorgonen. Foto: Larmtjänst

Två män häktade för traktorstölderna

"Det framstår som att det är en del i ett större sammanhang"
0:46 min

De två män som greps i samband med traktorstölden utanför Skövde i fredags häktades eftermiddags av Skaraborgs tingsrätt.

Männen, 45 och 31 år gamla, togs av polisen utanför Lerdala efter att bland annat en hjullastare och två stora traktorer stals från en gård i närheten av Knistad utanför Skövde.

Ombord på en lastbilstrailer på platsen fanns hjullastaren med en dold GPS-sändare som ledde polisen till Lerdala-trakten. Samtidigt smet två personer, som fortfarande inte hittats, från platsen.

Båda de gripna männen nekade till inblandning i stölden under häktningsförhandlingarna, som skedde bakom stängda dörrar. Den äldre säger att han bara utfört ett uppdrag åt sin chef. Han tros också vara mer inblandad i brottsligheten än den yngre mannen.

Vice chefsåklagare Marianne Aldén vill inte säga så mycket om utredningen än så länge, eftersom den bara är i inledningsskedet.

– Men jag kan säga att det framstår som det här är en del i ett större sammanhang, säger hon.

Det har försvunnit runt 100 traktorer över hela Sverige under det här året. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".