Tangentbordet på en MacBook. Foto: Paul Sakuma/Scanpix
Foto: Paul Sakuma/Scanpix

"Lisa Holm" mest sökt på internet i år

"berört många"
1:40 min

"Lisa Holm" är det svenskarna sökt efter allra mest i år, enligt siffror från Google. Flest av sökningarna kommer från Lidköping, följt av Skövde.

En av dem som förstår att många sökt på "Lisa Holm" är Hasse Dovkrans som jobbar i Skövde.

– Det har berört många, så det kan jag tänka mig, säger han.
Har du själv sökt på det?
– Det har jag faktiskt. Mycket på Lisa Holm.

När Google idag presenterade svenska sökningar på sökmotorn under det gångna året hamnar "Lisa Holm" på första plats. Framförallt är det i samband med försvinnandet och rättegången som sökningarna har varit många. De övriga sökningarna på topp-10 är mer lättsamma, vilket är märkligt, säger Anna Brolin

– Mycket underhållning och musik tänker jag. Ganska lättsamma grejer förutom den översta (Lisa Holm) som är väldigt tragiskt.
Förvånar det dig?
– Ja, jag tänkte vi ville ha mer fakta.

Exempel på det som förvånar Anna Brolin är att Melodifestivalen, Zara Larsson och Fifty Shades of Grey kvalar in bland de tio populäraste sökningarna. Men störst överraskning bland de jag träffar i Skövde är den näst mest populära sökningen i år - agario. Och trots populariteten får jag leta länge innan jag hittar någon som vet vad det är.

– Har ingen aning så det var lite konstigt att jag inte visste om det, säger Carl Gustafsson.
– Aldrig hört talas om det, säger Dennis Alagic.
– Ingen aning var Agario är. Ett spel kanske?, säger Joakim Wendell.
– Det är ett spel man spelat väldigt mycket. Ett tidsfördrivande spel där man är en liten färgklick som åker runt äter upp andra färgklickar, säger Maja Nord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".