Assyriska föreningens hus i Västra Ryd efter branden. Foto: Tomas Ek/Sveriges Radio.
Assyriska föreningens hus i Västra Ryd totalförstördes i en brand inatt. Foto: Tomas Ek/Sveriges Radio.

Brandens omfattning försvårar undersökning

Tony Johansson: Det blir svårt att göra en bra teknisk undersökning
1:28 min

En större utredningsinsats pågår just nu i Västra Ryd efter nattens misstänkta mordbrand i Assyriska föreningens lokaler. Men eftersom lokalerna blev nedbrända så kan en undersökning försvåras.

Larmet kom vid 03.24 efter att någon åkt förbi och sett branden. Räddningstjänsten östra Skaraborg började med att släcka branden, främst för att skydda intilliggande byggnader. Och utredningsbefäl Tony Johansson så har polisen nu dragit igång en större utredningsinsats.

Det är klart att det är viktigt, det är ju rubricerat som mordbrand så vi vill ju initialt stämma av lite med alla iakttagelser som kan finnas i området.

Men det faktum att räddningstjänsten inte lyckades rädda lokalerna och att föreningshuset blev totalt nedbränt kan komma att försvåra polisens arbete.

— Det jag förstått är att det blev helt nedbränt så det blir ju svårt att göra en bra teknisk undersökning, säger utredningsbefäl Tony Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".