Brand i Visnums Kil. Foto: Bergslagens räddningstjänst.
Villan i Visnums-Kil totalförstördes i branden. Släckningsarbetet försvåras av explosioner från brandhärden, det kan handla om exploderande ammunition. Foto: Bergslagens räddningstjänst.

Posomgrupp ger stöttning efter tragedin i Visnums-Kil

Elisabeth Almén Larsson: Det är en tragedi för hela byn
2:26 min

Efter tragedin i Visnums-Kil igår, där en barnfamilj omkom i en villabrand, har Kristinehamns posomgrupp satts in. I eftermiddag hålls en gudstjänst där minnet av familjen högtidlighålls.

En kvinna, en man och en sjuårig pojke dog i branden i en stor villa i Visnums-Kil, norr om Gullspång, igår morse.

När en tragedi som den här inträffar påverkas många i ett litet samhälle som Visnums-Kil, konstaterar Elisabeth Almén Larsson. Hon är posomgruppens samordnare, och till vardags medicinskt ansvarig sjuksköterska i Kristinehamns kommun.

– Det blir en stor påverkan. Alla känner alla i ett sånt samhälle, alla bryr sig. Det är en tragedi inte bara för den enskilda familjen, det är en tragedi för hela byn. Man är väldigt tajta och håller ihop.

Elisabeth Almén Larsson besökte under lördagen brandplatsen, och hon har träffat anhöriga till dödsoffren.

– Man kan aldrig låta bli att bli berörd. Det blir man. Men när man kommer innanför dörrarna, alla är tacksamma för att man kommer. Man behöver inte alltid prata så mycket, man är medkännande och försöker att lösa saker och ting tillsammans på ett lugnt sätt. Det är det viktigaste i det här. Man behöver inte vara professionell, här gäller det att vara en medmänniska.

Klockan 16 på söndagen hålls en sedan tidigare planerad gudstjänst i Visnums-Kils kyrka, och då kommer minnet av de omkomna att högtidlighållas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".