Stefan Löfven besöker P4 Skaraborg
SSU i Skaraborg är kritiska till regeringens flyktingpolitik. Foto: Jonas Partheen/P4 Skaraborg

SSU Skaraborg kritiserar regeringens flyktingpolitik

Lina Ahl, SSU: Jag är kritisk till många beslut Socialdemokraterna tagit.
1:28 min

Socialdemokraterna har haft en tuff höst och nådde nya bottennivåer i den sammanvägda opinionsundersökning som presenterades igår. SSU i Skaraborg är samtidigt kritiska till den flyktingpolitik som regeringen infört.

I slutet av november valde regeringen att skärpa landets flyktingpolitik för att begränsa flyktinginvandringen. Bland annat infördes ID-kontroller, tillfälliga uppehållstillstånd och begränsad anhöriginvandring.

– Både jag och SSU i Skaraborg är kritiska till många beslut som regeringen har tagit. Jag personligen, som Socialdemokrat, tror på att man ska hjälpa människor. Det säger Lina Ahl, ordförande Socialdemokraternas Ungdomsförbund i Skaraborg.

Lina Ahl är också kritisk till att det egna partiet inte presenterat några lösningar på hur man i framtiden kan ta emot fler flyktingar. Exempelvis förslag på hur kommuner ska komma igång med bostadsbyggandet.

– Framförallt är jag besviken på att man tagit besluten utan att presentera hur man ska skapa förutsättningar för att ta emot fler i framtiden. Man har ju sagt att det är ett andrum. Då borde man ha förslag och politik för hur man i framtiden kan effektivisera mottagandet i kommunerna.

Den sammanvägda opinionsundersökning från Novus, som presenterades igår, visade att Socialdemokraterna och Miljöpartiet nått nya bottennivåer.

Enligt Lina Ahl, har flyktingpolitiken tagit fokus från andra frågor som partiet samtidigt driver.

– Självklart är de aldrig roligt att se att ens parti får låga siffror. Förhoppningsvis får andra politiska frågor större utrymme i media och människor får i sina vardagliga liv märka att vår politik gör Sverige bättre.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".