kunnekulletåget
Foto: Camilla Karlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio

Hårda vindar påverkar tågtrafiken i Västsverige

Marcus Sjöstedt, SMHI: Det kommer fortsatt blåsa på
1:11 min

Hårda vindar och risk för nedfallna träd gör att tågtrafiken berörs idag. På Västtrafik har man ställt in flera turer idag. Bland annat Kinnekullebanan berörs. 

– Vi började få indikationer från Trafikverket redan igår. Då visste vi att det skulle bli lite stökigt under natten och morgonen, säger Karolin Höög på Västtrafiks störningsinformation.

För Västtågen är det avgångar på sträckorna Göteborg-Lidköping-Mariestad, Göteborg-Uddevalla-Strömstad och Uddevalla-Borås-Varberg som berörs. Nu på morgonen ställdes Kinnekulletåget med avgång från Mariestad vid halv nio in och ersattes med buss. Även Kinnekulletåget från Göteborg klockan 11.25 är inställt, och tåget som skulle gått från Lidköping 10.14 till Hallsberg är 20 minuter försenat och förstärks med buss. 

– Trafikverket är ute och synar sträckorna med fordon och letar efter nedfallna träd och se om det är körbart. Sedan tar de beslut. De ska ut nu under förmiddagen, säger Karolin Höög. 

För Västtrafik är juldagen en dag med betydligt färre resenärer än vanligt, det är ingen stor resdag:
– Nej, det är inte så mycket folk i rörelse men vi försöker ersätta allt med buss så resenärerna ska komma fram. 

Här hittar du mer om trafikläget när det gäller Västtrafik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".