En ismaskin spolar banan på Otterstrand. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Det är mycket billigare att underhålla banan när det är minusgrader. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
En bandyboll på Otterstrand. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
2 av 2
En bandyboll på Otterstrand. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
BANDY - DIVISION 1

Minusgrader - ett plus för Otterbäcken

"Nu är jag ju glad!"
1:36 min

Minusgradernas intåg innebär en ekonomisk lättnad för Otterbäckens BK som har fått lägga ner stora summor för att kunna ha en spelbar is.

Otterbäckens BK är en klubb med en pressad ekonomi och som går ut på stora ideella insatser. Så när minusgraderna dröjt har det blivit stora kostnader för klubben som frekvent fått använda sitt kylaggregat för att kunna ha is på Otterstrand, något som kan innebär kostnader på uppemot 7000 kronor/dag enligt ordförande Ove Lindh.

Nu är det ju inte så att man kör för fullt alltid, jag hoppas nu att det blir vinter så vi slipper köra någonting.

Nu när det till slut  blivit minusgrader så kan man låta det dyra kylaggregatet stå och man kan nu underhålla isen på ett betydligt billigare sätt, genom att spola den med en vanlig ismaskin. Vilket innebär att Ove Lindh kan dra en lättnadens suck.

— Jag är en optimist och har alltid varit. Nu ser jag en framtid och det ser bra ut en tio dagar framöver och då är jag glad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".