Matchvinnaren Markus Stegefelt IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Matchvinnaren Markus Stegefelt IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

IFK Skövde vann mot GUIF

Markus Stegefelt: Otroligt skönt
1:40 min

Det blev ett matchmässigt gott slut på året för IFK Skövde då man fick sin revansch på GUIF Eskilstuna och vann med uddamålet 26-25. Markus Stegefelt avgjorde i sista minuten då han gjorde sitt tionde mål.

Efter en rysligt spännande tillställning så drog hemmalaget IFK Skövde det längsta strået mot gästerna GUIF från Eskilstuna. Uddamålssegern 26-25 fastställdes av Markus Stegefelt i sista spelminuten efter en "time out" av IFK.

Markus visade ingen pardon utan satte den i krysset och ordnade en skön seger inför uppehållet på drygt en månad.

En skön känsla när den sitter, det blev en bra växel som jag satte. Men nu ska jag hem och sova,  jag är utslagen, menade Markus.  

I den första halvleken så förde gästerna matchen från i princip 4-4 och fram till paus 12-14. Som mest ledde GUIF med 11-6, efter ett strålande spel av kantskytten Daniel Pettersson, som gjorde sex mål i den första.

Bl a något så ovanligt som ett inkast som han satte direkt i mål.

Nej , det har jag aldrig gjort tidigare, som han enkelt uttryckte det efter matchen.

I den andra så gjorde IFK det mycket bättre och det blev en spännande och tajt halvlek helt i publikens smak. Från 18-18 och framåt var det väldigt jämt. Men IFK ledde faktiskt med 25-23 när det återstod ca fem minuter. Men GUIF kvitterade till 25 -25 innan så avgörandet kom i sista minuten.

Ja, detta var skönt, som tränaren Patrik Liljestrand uttryckte det. Vi gör det bättre i andra halvlek både försvarsmässigt och anfallsmässigt, menade han också.

Många var duktiga i hemmalaget men Markus Stegefelt naturligtvis med sina tio fullträffar. Rasmus Wremer gör det bra på nio meter och får till ett bra skytte också. Alfred Ehn med en fin andra halvlek efter en jobbig första. Det är några fina plusvarianter denna kväll. Men en skön lagseger att ha med inför uppehållet.

Skövde-Guif 26-25((12-14))

Skövde: Markus Stegefelt 10, Rasmus Wremer 7, Alfred Ehn 4, Kristian Svensson 3, Robin Wärn 2. Guif: Helge Freiman 9, Daniel Pettersson 7, Viktor Östlund 4, Emil Andersson 2, Robin Andersson 2, Richard Blank.

Publik: 1 492.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".