Traktorerna som stals på fredagmorgonen. Foto: Larmtjänst
Traktorerna som stals i Suntetorp utanför Skövde. Foto: Larmtjänst

Traktorerna fortfarande borta

Polis och åklagare har ännu inte kunnat spåra de traktorer i flermiljonsklassen som stals utanför Skövde i december. I dag begärde åklagaren att åtalet mot de misstänkta ska flyttas fram.

Det var någon gång mellan klockan 18:00 den 10 december och klockan 07:51 följande morgon som en omfattande stöld inträffade på en gård i närheten av Fjället utanför Skövde.

Bland annat stals två John Deere-traktorer värderade till 3,5 miljoner kronor, men också en teleskopslastare och verktyg.

Två män kunde gripas på förmiddagen den 11:e i närheten av Lerdala, dit teleskopslastaren lokaliserades via en gps-sändare på den. Samtidigt smet två personer och kom undan.

John Deere-traktorerna fanns dock inte på den här platsen, utan tros snabbt ha förts utomlands, enligt Larmtjänst.

– Vi har inte hittat dem, säger vice chefsåklagare Marianne Aldén.

Vad som hittills kommit fram i förhören med de två män som sitter häktade för stölden vill Aldén inte kommentera, men hon har tidigare antytt att man tror att det handlar om en större härva än enbart stölden i Skövde.

I dag skulle egentligen åtal ha väckts mot männen, men eftersom utredningen inte är klar har Aldén i dag beviljats framflyttning med två veckor.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".