Skövde IK tog fjärde raka segern

Skövde IK fortsätter att rada upp vinster i fortsättningsettan. Jumbon Surahammar utgjorde inget hot utan avfärdades med säkra 4-1 på bortais.

Skövde IK:s form har varit på klart uppåtgående under en tid och efter den klena inledningen på serien med två raka förluster har nu SIK plockat full pott på de senaste fyra omgångarna.

I bortamötet mot Surahammar tog det en period innan spelet lossnade.

Robin Klasson prickade in sitt fjärde mål i fortsättningsettan med tre minuter kvar av den första perioden.

SIK bäddade sen för segern i början av andra akten då Alexander Henriksson och Max Örnskog utökade Skövdes ledning till 3-0 inom loppet av en minut.

Surahammar reducerade halvvägs in i matchen i power play men SIK hamnade aldrig i något trångmål utan kunde via Henrikssons andra mål i den tredje perioden ta en komfortabel vinst.

Trots fjärde raka viktorian så har Skövde ännu inte nått upp till slutspelsplats där Forshaga håller undan efter seger mot Grästorp i kvällens omgång.

Det är hyperjämnt i tabelltoppen där ettan Lindlöven har 19 poäng. En pinne bakom är Forshaga och precis under slutspelsstrecket lurar Skövde och Arboga som är ytterligare en poäng från play off.

På söndag kan dock Skövde ta sig upp i toppen av tabellen då Lindlöven väntar i ett toppmöte hemma i Billingehov.

Matchfakta:
Surahammars IF - Skövde IK 1 - 4 (0-1, 1-2, 0-1)

Period 1: 
0-1 (17:10) Robin Klasson (Alexander Johansson, Alexander Yacob)
Skott: 5-9.

Period 2: 
0-2 (02:35) Alexander Henriksson (Max Örnskog, Anton Lundh), 0-3 (03:26) Max Örnskog (Alexander Henriksson, Victor Wänghult), 1-3 (12:08) Christofer Udd (Eric Alsdal, Niklas Åberg) powerplay (5-4)
Skott: 13-11.

Period 3: 
1-4 (05:30) Alexander Henriksson (Victor Wänghult)
Skott: 9-15.
Totalt: 27-35.

Utvisningar: Surahammars IF 7x2 min., 1x10, Skövde IK 6x2 min.

Domare: Ludwig Pettersson, Gävle.

Publik: 146.

Matchens lirare, Surahammars IF: Edvin Johansson.
Matchens lirare, Skövde IK: Victor Wänghult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".