I den här fastigehten i Undenäs tros stora mängder cannabis ha producerats. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
I den här fastigheten i Undenäs tros stora mängder cannabis ha producerats. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Knarkfabriken i Skaraborg: Företagare häktad

Mannen driver ett företag i Jönköping och har en idrottskarriär på elitnivå bakom sig. Idag blev han häktad, misstänkt för grova narkotikabrott i Skaraborg.

I början av november slog polisen till mot en industriliknande cannabisproduktion på en undanskymd fastighet i Undenäs i Karlsborgs kommun.

Under utredningens gång har det framkommit att den här verksamheten tros ha pågått sedan 2007 och totalt är sju personer misstänkta för inblandning, de flesta från Småland. Efter dagens häktningsförhandling sitter totalt fem personer häktade.

När det gäller den här mannen så greps han redan inledningsvis men släpptes av tingsrätten som inte ansåg att det fanns tillräckliga bevis mot honom. Nu anser kammaråklagare Jenny Karlsson att läget är annorlunda och i eftermiddag hölls det nya häktningsförhandlingar mot honom. Tingsrätten gick på åklagarens linje och mannen häktades.

Mannen har på grund av sin tidigare idrottskarriär och sitt företagande synts en del i lokalmedia i Jönköping. Han är nu misstänkt för grova narkotikabrott i Undenäs under åtta års tid.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".