IFK Skövde Springer ut på planen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
P4 Skaraborg erfar att företagen kan bli räddningen under IFK Skövde ekonomiska kris. Arkivild: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL - ELITSERIEN

Företagen kan bli IFK Skövdes räddning

En lösning kan vara nära för IFK Skövde
0:46 min

Det har sedan flera veckor varit känt att IFK Skövde dras med miljonskulder. Nu kan P4 Skaraborg berätta att en lösning på problemet kan vara på väg.

Efter lång tid av stora ekonomiska problem verkar det som att en lösning kan vara på väg för IFK Skövde. Den senaste tiden har flera lokala sponsorer haft dagliga möten i ärendet och en lösning innan nästa match den 4 februari hemma mot LUGI kan vara på väg, erfar P4 Skaraborg.

Möten mellan representanter för flera lokala företag har ägt rum redan innan den ekonomiska krisen blev officiell.

När vi ringer flera av lagets sponsorer är svaret att man inte vill kommentera vad som sagts men flera av dem betonar vikten av att behålla IFK Skövde som ett elitlag. Ambitionen har varit att försöka finna en långsiktigt hållbar lösning.

På det möte som ägde rum på torsdagskvällen var sex olika sponsorer samlade. Ytterligare möten kommer hållas den närmaste tiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".