Markus Stegefelt utomhus. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Markus Stegefelt trivs bra i IFK Skövde. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL - ELITSERIEN

Nyckelspelarna stannar i IFK Skövde

Markus Stegefelt om sin framtid i klubben
3:05 min

Flera nyckelspelare stannar kvar i IFK Skövde, det visar en spelarenkät P4 Skaraborg gjort. Även Markus Stegefelt som är ett hett villebråd på handbollsmarknaden väntas stanna säsongen ut.

Frankrike, Danmark och Tyskland. Ja det är listan på länder varifrån klubbar ringt med intresse av att värva IFK Skövdes 21-åriga talang Markus Stegefelt. Men trots detta så har inte den talangfulle niometers skytten brott att varken lämna klubben eller landet.

Man har ju möjlighet att gå efter säsongen eller om två år och dels så har jag ju vänner som är bättre än mig som fortfarande är kvar i Sverige.

När P4 Skaraborg gjorde sin spelarenkät kunde man konstatera att nyckelspelare såsom, Kristian Svensson, Rasmus Wremer och Adam Samuelsson alla kommer stanna i klubben med en 40 procent reducerad lön. Däremot är det ännu oklart om målvakten Robert Lechte kommer att stanna.

Det genomgående svaret P4 Skaraborg fått när man ringt runt är att flera spelare gärna stannar kvar och räddar klubben av solidaritet. Och just uppslutningen bland spelarna är något som slagit Markus Stegefelt.

— Det känns jäkligt fel att gå ner oss nu, utan det är bättre att gå ihop som lag och dra åt samma håll, säger Markus Stegefelt.

Spelarna har drygt en månad på sig att skriva ett kontrakt då transfersfönstret stängs den 16 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".