Hotel Falköping
Hotel Falköping. Foto: Filip Landqvist

Ny ägare på Hotel Falköping

Bo Möller: Behöver utvecklas ytterligare
1:15 min

Från och med 1 juli i år tar Bräcke diakoni över hotellverksamheten på Hotel Falköping. Den nuvarande ägaren Bo Möller har drivit hotellet de senaste 21 åren.

Falköpings kommun äger själva fastigheten där Hotel Falköping ligger. I den fastigheten kommer nu alltså Bräcke diakoni att ta över verksamheten.

Bräcke diakoni bedriver redan verksamheten på kurorten Mösseberg i Falköping och efter många bokningar och hårt tryck på den anläggningen ser man nu möjligheter att utveckla sin verksamhet genom att nu ta över Hotel Falköping.

– Vi har sett ett behov av utvecklas och tyckte det kändes bra att titta efter befintliga lokaler i Falköping, säger Ursula Frölin, hotellchef på kurorten Mösseberg. 

Den nuvarande ägaren Bo Möller säger att det känns bra att lämnar över efter så många år vid rodret, även om det känns speciellt.

– Det är klart att det är vemodigt i viss mån. Det är ju trots allt lite av mitt livsverk, säger Bo Möller.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".