Finalplats för Mattias Borg i Swedish Masters

Mattias Borg om framgången i Uppsala
3:28 min

Badmintonspelaren Mattias Borg från Mariestad tog sig hela vägen fram till final vid Swedish Masters i Uppsala. Borg vann sju matcher i rad innan det tog stopp i finalen mot dansken Anders Antonsen.

Mattias Borg har en succéartad turnering bakom sig där han från början tvingades kvala sig in.

24-åringen visade sig vara i högform och radade upp segrar och efter lördagens vinst i semifinalen mot fransmannen Lucas Claerbout med 21-15, 21-18 så var det bäddat för final.

Där ställdes Borg mot det danska superlöftet Anders Antonsen som är 18 år och spås en strålande framtid. Något som underströks av att Antonsen slog ut Sverigeettan Henri Hurskainen i sin semifinal.

I finalen hade Mattias Borg aldrig någon chans utan föll klart med 12-21, 10-21 mot Antonsen men trots det var han mycket glad över sin prestation i Swedish Masters.

– Jag slår spelare som jag inte har slagit förut och spelar på en riktigt hög nivå. Så jag är jättenöjd även om jag inte når hela vägen, säger Mattias Borg som tidigare varit i två finaler tidigare i Ukraina och USA.

Vad är det som du främst tar med dig från den här helgen och finalplatsen?

– Det är att jag kan spela på den här nivån och slå många bra spelare så självförtroendet får en boost. Man får en bekräftelse på att det man gör faktiskt ger resultat. Så det är kul, säger Borg

Nästa stora tävling för Sverigetvåan Mattias Borg blir lag-EM i Ryssland som avgörs i slutet av februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".