Maja Eriksson Skövde HF
En glad Maja Eriksson efter segern mot VästeråsIrsta.Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

Skövde HF bröt Västerås segersvit

2:09 min

Skövde HF tog en meriterande seger i damernas elitserie i handboll när Västerås Irsta besegrades med 27-24 på hemmaplan. Skövdes vinst innebar att topplagets Västerås segersvit på sju raka matcher fick ett slut.

Hemmalaget var i ledningen en stor del av matchen och gick fram till en 5-1 ledning innan gästerna från Västerås vaknade till liv. Sedan var det dock ganska jämt i resten av första halvlek. Skövdelaget avslutade halvleken bra med tre mål på raken och ledning i paus med 14-12.

I den andra halvleken så ryckte hemmalaget till sig en ledning på 20 -14 och det såg stabilt ut. Men det svängde igen och VästeråsIrsta kunde närma sig rejält till ett underläge med endast ett mål till 21 - 20.

Men då klev Maja Eriksson in i handlingen och gjorde tre mål på raken och ledning med 25-20 och segern var nästan i hamn. Till slut blev det 27-24.

Visst betydde de målen en del men det var laginsatsen med våra duktiga målvakter i spetsen som bäddade för segern, menade Maja.

Två poäng då till laget och man närmar sig just VästeråsIrsta. Efter en lite svajig form verkar det som Skövde HF år på gång igen.

Vi vill ju komma så bra som möjligt i tabellen och gå till slutspel med en bra form, avslutade Maja Eriksson.

Skövde HF - VästeråsIrsta 27 - 24  (14 - 12)

Bästa målskyttar:

Skövde: Maja Eriksson 8, Anna - Maria Johansson 6

Västerås: Ellenor Åström 6, Elin Lindén 5


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista