Mariestad BoIS föll för andra gången den här säsongen mot Östersund. Arkvifoto Torbjörn Nilsson/Sveriges Radio.
Mariestad BoIS föll för andra gången den här säsongen mot Östersund. Arkvifoto Torbjörn Nilsson/Sveriges Radio.

Fjärde raka förlusten för Mariestad BoIS

3:48 min

En play off plats håller på att glida Mariestad BoIS ur händerna. BoIS tappade en 2-0 ledning till 2-3 förlust borta mot Östersund och därmed så är Mariestadslaget kvar under slutspelsstrecket.

Mariestad BoIS har gått som ett sänke genom tabellen efter den fina starten då laget var uppe och nosade på en serieledning.

Men efter att ha kammat noll på sin andra Norrlandsturné är nu Mariestad kvar utanför slutspelsplats. 0-4 mot Piteå i fredags följdes upp av 2-3 mot Östersund under söndagen.

BoIS rivstartade dock matchen och Jens Högbom satte 0-1 halvvägs in i första perioden och Johan Dahlbom följde upp med 0-2 i numerärt underläge kort därefter.

Det tvingade hemmalaget till en timeout vilket stoppade ett potentiellt ras.

I den andra perioden blev sen rollerna ombytta. Östersund reducerade tidigt och vände sen till en 3-2 ledning inom loppet av tre minuter i mitten av perioden.

Trots en stark slutforcering av Mariestad i den sista akten då laget pepprade 18 skott mot Östersundkassen så kunde hemmalaget hålla undan till seger.

Men trots den tappade ledningen och uddamålsförlust så var ändå tränaren Karl Helmersson inte helt uppgiven.

– Piteåmatchen i fredags var vi absolut inte nöjda med. Sen förlorade vi idag med men man kan förlora på olika sätt. Det var ändå en bättre känsla och det känns som vi är med på banan igen. Det är mycket kvar att spela om och vi har fyra av fem matcher på hemmaplan så vi har ett jätteläge, summerar Karl Helmersson.

Mariestad är i nuläget tre poäng efter Kiruna och Piteå som ligger precis över slutspelsstrecket.

I förlustmatchen mot Östersund gjorde Jens Högbom och Jonas Dahlbom Mariestads tröstmål.

Noterbart var också att det var Sander Berg som vaktade kassen mot både Piteå och Östersund istället för Robin Wallin som annars stått i majoriteten av matcherna.

Matchfakta:
Östersunds IK - Mariestad BoIS HC 3 - 2 (0-2, 3-0, 0-0)

Period 1: 
0-1 (09:40) Jens Högbom (Johan Frick), 0-2 (14:04) Johan Dahlbom boxplay (4-5)
Skott: 10-19.

Period 2: 
1-2 (03:51) Anton Grenholm (Tobias Falk), 2-2 (10:55) Johan Skiöld (Kenny Källström, Kyle Hardy) powerplay (5-4), 3-2 (13:57) Karl Johansson (Kristoffer Jonsson)
Skott: 16-11.

Period 3:
Skott: 8-18.
Totalt: 34-48.

Utvisningar: Östersunds IK 9x2 min, Mariestad BoIS HC 6x2 min.

Domare: Christian Hald, Sundsvall.

Publik: 1307.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista