Anna Hendén och Mia Nilsson. Foto: Filip Landqvist
Anna Hendén och Mia Nilsson, personalkonsulter på vård och omsorg Lidköpings kommun. Foto: Filip Landqvist

Tv-reklam ska locka nya sommarjobbare till vården

1:08 min

Skara och Lidköpings kommun har gått samman och söker efter 800 sommarjobbare inom vård och omsorg. Från kommunens sida säger man att den höga andelen sommarjobbare inte ska påverka vårdtagarna.

I en reklamfilm har Skara och Lidköping gått ut och tillsammans sökt efter 800 sommarjobbare inom vård och omsorg. Tv-reklam är ett nytt sätt för kommunen att annonsera. Det är ett försök att nå ut till så många som möjligt.

Mia Nilsson är personalkonsult på vård och omsorg i Lidköpings kommun och säger att det inte alltid är lätt att få tag i färdigutbildad personal för sommarjobb. Och att cirka en tredjedel av de som söker sommarjobb har en utbildning som är relevant för jobbet.

Att antalet sommarjobbare uppgår till så många som 800 säger man från kommuns sida inte är konstigt då vård och omsorg är en stor arbetsgivare. Och att det är inget som i slutändan ska påverka vårdtagarna.

– Många av de som jobbar hos oss kommer tillbaka år efter år. Då blir de ett bekant ansikte för våra brukare, säger Mia Nilsson. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista