IFK Skövde anfaller mot Ricoh. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Kommunalråd Katarina Jonsson(M) tror IFK Skövde kommer få förlängt anstånd. Arkivbild: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Skövde stadshus. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Skövde stadshus. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
HANDBOLL - ELITSERIEN

IFK Skövde väntas få förlängt anstånd

1:03 min

IFK Skövde har lämnat in en ansökan om att få ytterligare tid på sig att betala sina skulder till kommunen och en förlängning på två månader kan komma att bli aktuell.

IFK Skövde har sedan tidigare fått förlängt anstånd om att betala sina skulder på 700 000 kronor till Skövde kommun senast den siste januari. Men när tiden nu löper ut så har IFK Skövde ansökt om ytterligare förlängning.

På onsdag kommer frågan om att ge klubben ytterligare två månader på sig att betala sina skulder lyftas i kommunstyrelsens arbetsutskott, ett förslag som kommunalråd Katarina Jonsson(M) tror kommer gå igenom.

Jag tror det har stor chans att gå igenom på onsdag för det här handlar inte om ett långsiktigt beslut, utan nu handlar det om att ge dem möjligheten att ta fram ett hållbart och lågsiktigt förslag.

Går förslaget igenom blir det andra gången som kommunen förlänger anståndet för IFK Skövde och enligt Katarina Jonsson är högsta prioritet just nu att IFK Skövde klarar sin elitlicens.

— Nu handlar det om att man ska ta fram en hållbar långsiktig ekonomisk plan som man ska presentera till svenska handbollsförbundet för att få sin elitlicens och i det paketet är Skövde kommun en del, säger Katarina Jonsson.

Men innan dess ser inte ni att ni nödvändigtvis måste ha pengarna alltså?

Nej viktigast är nu att de tar fram ett långsiktigt förslag som håller långsiktigt ekonomiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista