Inger Rönnbäck intervjuas av Pernilla Wadebäck i Skaraborgs tingsrätt. Foto: Mats Öfwerström P4 Skaraborg Sveriges Radio
Inger Rönnbäck. Foto: Mats Öfwerström P4 Skaraborg Sveriges Radio

Rönnbäck i Lisa Holm-rättegången: Kan finnas andra gärningsmän

0:38 min

Försvarsadvokat Inger Rönnbäck menade i sin slutplädering att 35-åringen är oskyldig. Hon pekade på att en mystisk person ska ha tagit sig in i hans bostad kort före mordet.

Advokat Inger Rönnbäck kritiserar på flera sätt polisens förundersökning i sin slutplädering. Hon menar att flera spår inte undersökts eller följts upp. 

Hon pratar bland annat om den mystiske person som, enligt 35-åringens fru, varit inne i bostaden.

– Det är lite Twin Peaks över det, säger Rönnbäck.

Rönnbäck pekar också på det faktum att kaféet inte sökts igenom samt att man inte letat fingeravtryck på de saker, körkort och annat, som Missing People fann på olika platser i området.  

Rönnbäck menar att det skett flera stölder på gården och att ett tänkbart scenario är att Lisa Holm sett något, som hon inte borde sett.

Hon nämner också att 35-åringens bror inte har något alibi från kvällen. 

Hon ställer sig också kritiskt till medias rapportering i fallet Lisa Holm.

– Media har vältrat sig i det här målet på ett osunt sätt. Ingen har kunnat undgå att påverkas. Själv har jag slutat läsa vad de skriver. Ett mediadrev utan motstycke, säger Rönnbäck.

Inger Rönnbäck menar att 35-åringen är oskyldig och ska släppas fri omgående. Om han skulle fällas för mordet även i hovrätten så vill hon att han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Efter Rönnbäcks slutplädering får åklagaren Lars-Göran Wennerholm och familjen Holms advokat Tore Brandtler göra sina anföranden då de får möjlighet att lägga fram sin sak och besvara Rönnbäcks påståenden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista