Familjen Holms advokat Thore Brandtler

Brandtler: Lättnad för familjen Holm när rättsprocessen är över

2:06 min

Familjen Holms målsägarbiträdet Tore Brandtler var den som avslutade hovrättsförhandlingen mot den morddömde 35-åringen. Han bad för Lisa Holms anhörigas skull om ett svar på varför, men det kom aldrig. 

I sin slutplädering gick målsägarbiträdet Tore Brandtler hårt åt försvarsadvokaten Inger Rönnbäck, som han menade gick över gränsen. Detta bland annat när hon insinuerade att gåtan på mordet kan ha funnits bland Lisa Holms kontakter på sociala medier, en del som Rönnbäck menade att polisen inte utrett. 

Tore Brandtler i sin slutplädering: 

Det finns inte skäl att över huvud taget rota i Lisas bakgrund, att hon skulle ha stämt träff med någon som skulle kommit dit och hämta henne eller hur man nu vill låta fantasin skena iväg. Låt minnet av Lisa Holm förbli det det var, det var en väldigt bra ordentlig flicka. 

Tore Brandtler är ävertygad om att mordet har sexuellt motiv och vädjade för familjens skull om att 35-åringen skulle ge de svar som saknas. 

- Vi hade hoppats få en förklaring, sista chansen. Hur gick det till? Att få det där varför till ett därför, sade Brandtler. 

Direkt efter den avslutade hovrättsförhandlingen beskrev Tore Brandtler hur familjen känt det under den sista dagen:

- Lättnad att nu är det över. Varje påminnelse om mordet är extra jobbigt. 

Samtidigt förklarar han att det varit viktigt för Lisa Holms mamma, pappa och storasyster att sitta med under rättsprocessen:

- Det är en del av sorgeprocessen att de ville vara med. Att försöka förstå och hoppas på att han kanske skulle berätta varför han gjort det här men det kom ju inte, säger Brandtler. 

Nu väntar nya uppdrag för Tore Brandtler, men det här målet har varit speciellt på många sätt.

- Nu är det på nästa mål, vardagen går på. Men det här kommer finnas med mig alltid, dels för uppmärksamheten men framförallt för det fruktansvärt tragiska som hände.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista