Johan Ask och Socialdemokraterna är tveksamma.
Johan Ask och Socialdemokraterna är tveksamma.

S tvekar till förslaget om storsatsning på Billingen

1:15 min

Socialdemokraterna i Skövde är tveksamma till om kommunen har råd med den stora investering på Billingens fritidsområde som den styrande borgerliga alliansen föreslår. Socialdemokraten Johan Ask är också kritisk till att satsningen förknippas så tätt med First Hotel Billingehus.

– Till att börja med måste det finnas ett ordentligt beslutsunderlag.Det är en stor satsning och mycket pengar och vi behöver också ha en konsekvensanalys om vad det här betyder för kommunens ekonomi.

Johan Ask menar att en så stor investering kommer att märkas i den kommunala budgeten, och kommer att påtagligt påverka det ekonomiska utrymmet för kultur och fritidssektorn.

– Vi har många andra stora investeringar vi måste göra framöver. Det har pratats om ishallar och så vidare, och vi kanske inte kan göra allt, då måste vi titta på vi kan och ska göra.

P4 Skaraborg har tidigare berättat att kommunens tilltänkte partner, First Hotel Billingehus, under 2015 hade stora svårigheter att betala sina räkningar i tid, och att man drog på sig flera betalningsanmärkningar.
Socialdemokraterna tycker att det är olyckligt att samarbeta så tätt med hotellet. Man behöver inga uppgörelser med Hotel Billingehus för att satsa på  fritidsområdet, menar Johan Ask.

– Det vi tittat på i kommunen är att utveckla fritidsområdet, och att sedan bredda den diskussionen till hotellets verksamhet tror jag är olyckligt. Då får man  titta på det separat i så fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista