Marcus Hellner och Daniel Richardsson. Fotomontage: Sportevent Gällivare.
Marcus Hellner och Daniel Richardsson. Fotomontage: Sportevent Gällivare.

Stark comeback av Hellner - tvåa i SM

1:30 min

Det blev en stark comeback för Lerdalasonen Marcus Hellner som åkte in på en andra plats efter segrande Daniel Richardsson i herrarnas 15 km klassiska lopp under SM-veckan i Piteå.

Marcus Hellner var knappt sju sekunder bakom Daniel Richardsson i sitt första lopp på två månader och hade samtidigt sex sekunder till godo på Anton Lindblad som slutade trea.

Hellner som haft besvärliga sjukdomsproblem hela säsongen var glad över att nu äntligen vara tillbaka och tävla igen.

– Det var kul att vara igång och skönt att få en bra känsla. Det är ett hyfsat lopp och det kändes bra, sa Hellner eftermålgången.

Själva SM-silvret la han dock inte så stor vikt vid.

– Ett SM-silver är väl inget jag siktar på. Jag vill ju ha gulden. Men det var absolut ett bra lopp att komma tillbaks på och Daniel (Richardsson) är en bra värdemätare så det känns som ett bra kvitto.

Hade du mer i kroppen?

– Nej, jag hade nog inte det idag. Jag fick slita och sista varvet började krafterna sina. Jag fick kämpa på jäkligt mycket i backarna. Det var tufft så jag hade inte tagit honom med någon annan taktik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista