joshi helgesson
Foto: Darko Bandic/AP/TT

Joshi Helgesson sexa efter korta programmet

3:19 min

Joshi Helgesson gjorde ett stabilt och säkert kortprogram vid EM i Bratislava och ligger sexa inför det fria programmet som körs på fredag kväll.

Helgesson fick totalt 58,13 poäng vilket var en bit från hennes personbästa som ligger på drygt 60 poäng.

– Jag är ganska nöjd och känner att programmet som helhet var väldigt bra, kommenterade Helgesson efter sitt åk.

Tibroåkaren fick dock poängavdrag för att inte kommit helt runt på ett av sina hopp.

– Jag hade ett misstag på min trippel lutz vilket gjorde att poängen drogs ner lite men totalt sett är jag nöjd.

De tre favorittippade ryskorna Medvedeva, Radionova och Pogorilaya innehar de tre topplatserna.

De två förstnämnda är utom räckhåll för Tibroåkaren men att rå på nuvarande trean Pogorilaya kan vara möjligt för Joshi om hon får på en riktig fullträff i det fria programmet.

– Jag känner att jag är i bättre form än förra året och mina program tycker jag också är bättre än förra året. Jag kommer göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger Joshi Helgesson som även låg sexa inför det fria programmet vid EM i Globen.

Helgesson har en fjärdeplats från förra årets EM i Globen att försvara. Det var då Sveriges bästa resultat vid ett konståknings-EM sen 1932 och hon belönades i förra veckan med P4 Skaraborgs sportpris Guldtranan för den prestationen.

Hon har en liten marginal upp till femman Angelina Kuchvalska från Lettland och för att nå en ny fjärdeplats krävs att hon även passerar italienskan Roberta Rodeghiero som fick 61,01 efter det korta programmet.

Ryska trean Anna Pogorilaya fick 63,81 av domarna medan toppduon Evgenia Medvedeva och Elena Radionova kunde summera 72,55 respektive 70,96. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista