Skuggan av en person bakom en spaljé. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix.
Tidaholmsbon fick aldrig sitt skadestånd, det betalades istället ut till förövaren. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix.

Skadestånd betalades till förövaren

En man från Tidaholm som blivit misshandlad ska ha blivit utan skadestånd - eftersom Kronfogden råkat betala ut pengarna till förövaren.

En man från Tidaholm har väntat på sitt skadestånd sedan han blev offer för en misshandel hösten 2013. Anledningen är att Kronofogden har råkat betala ut skadeståndet till fel person, nämligen görningsmannen.

I en anmälan till Justitieombudsmannen går att läsa att mannens mamma ska ha tagit kontakt med Kronofogden för att uppmärksamma myndigheten på att skadeståndet aldrig betalades ut. Efter att Kronofogden kontrollerat uppgifterna kunde myndigheten konstatera att pengarna betalats ut till förövaren och att pengarna i ärendet "tagit slut."

Enligt samma anmälan till JO ska myndigheten även ha skickat ett återkrav för en felaktig utbetalning till offret i stället för till förövaren.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista