Det är i det här kvarteret på Ågatan det nu brunnit sex gånger. Foto: Mats Öfwerström/Sveriges Radio
1 av 2
Det är i det här kvarteret på Ågatan har det nu brunnit sex gånger på kort tid. Foto: Mats Öfwerström/Sveriges Radio
Här i ett trapphus hade det tänts eld på bland annat tidningar i går kväll. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
2 av 2
Här i ett trapphus hade det tänts eld på bland annat tidningar i går kväll. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Man gripen efter ny brand i Götene

1:08 min

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen efter ännu en brand i ett flerfamiljshus i Götene. En boende släckte elden i trapphuset.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 21 på onsdagen. Det brann då i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Götene. Enligt inre befäl vid polisen i östra Skaraborg är det oklart hur branden startade men polisen misstänker att branden var anlagd.

I anknytning till branden greps en person misstänkt för branden. Flera vittnen hade sett en man i 40-årsåldern och polisen kunde gripa personen på plats men inte på bar gärning. Efter förhör anhölls mannen som kommer att förhöras vidare under torsdagen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare men har aldrig blivit dömd för liknande brott.

Enligt inre befäl på polisen i östra Skaraborg kommer en teknisk undersökning inledas under torsdagen. Branden påminner om tidigare bränder i flerfamiljshus i Götene och tros ha startat med hjälp av papp eller liknande lättantändligt material.

Branden släcktes av en boende i huset som med hjälp av vatten från sin lägenhet fick kontroll över elden tills dess att räddningstjänsten var på plats. Ingen person skadades i anknytning till branden.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista