Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio.
Personalutrymmena och matsalen på Skogens förskola skadades mest i branden. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio.

Två misstänks för förskolebranden

1:13 min

Flera mordbränder i Skultorp kan vara på väg att klaras upp. Två män utreds nu bland annat för branden i Skogens förskola och det gamla stationshuset i Fornbyn.

Måndagmorgonen den 8 juni i fjol var inget sig likt för de 95 barnen vid Skogens förskola i Skultorp. Den bara fem år gamla byggnaden hade eldhärjats svårt under natten, och barnen fick vända vid grinden
Ganska snart stod det klart att någon satt eld på byggnaden på en balkong på baksidan.

Två dagar senare eldhärjades det gamla stationshuset i Skultorp och fick stora skador. I byggnaden hade hembygdsföreningen sitt arkiv som man lyckades rädda från lågorna.

Nu har polisen startat förundersökning mot två män, 17 och 22 år gamla som de tror har med båda de här bränderna att göra. Männen misstänks för fyra, respektive tre fall av mordbrand i Skövde kommun.

– Jag vill poängtera att det än så länge handlar om skälig misstanke, alltså den lägre misstankegraden. Vi har inte förhört dem än, säger assistentåklagare Caroline Ersmarker.

Utöver de två nämnda bränderna handlar det bland annat också om ett obebott hus mellan Skultorp och Stenstorp som brändes ner i slutet av maj förra året.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista