Nya Stadens Torg Foto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio
De sexuella ofredandena ska ha skett vid Nya stadens torg i Lidköping. Arkivfoto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio

Flickor sextrakasserades på torget

1:40 min

Vid nyårsfirandet på Nya stadens torg ska två flickor, oberoende av varandra, ha blivit utsatta för en grupp män som tafsade på dem, rapporterarNLT.

De här händelserna inträffade alltså på torget i Lidköping strax före tolvslaget på nyårsafton, då många människor samlats för att fira in 2016.

– Det är unga tjejer mellan 15 och 17 år, där båda av någon orsak kommit från sitt sällskap, säger Elisabeth Olsson som är kommissarie på polisen i västra Skaraborg.

Hon berättar att i det ena fallet är det en kille som går fram till flickan och försöker fotografera sig tillsammans med henne. Sedan kommer fler killar fram och "stöter på". Deras händer ska ha tagit på flickans kropp.

– I det andra fallet är det tio killar i 20-25-årsåldern ställer sig runt och börjar tafsa på henne.

Den ena flickan ska ha blivit tafsad enbart på överkroppen medan den andra också ska ha fått händer på underkroppen.

– Det är ovanpå kläderna. Flickorna har dessutom känt att de blivit kvarhållna på platsen så dom har mått väldigt dåligt, säger Olsson.

– Flickorna får en sådan panik att de har svårt att beskriva de här personerna. Det är väldigt många så de kan inte säga vem som gör vad heller. 

Polisen har inte lyckats identifiera gärningsmännen och väljer nu därför att lägga ner ärendet.

– Men det innebär inte att vi inte har det i huvudet om det skulle bli något liknande, säger Olsson.

Vad har de kunnat berätta om de här killarna då?

– De säger att de har utländskt påbrå och att det inte är några personer de känner igen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista