Här i ett trapphus hade det tänts eld på bland annat tidningar i går kväll. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Här i ett trapphus hade det tänts eld på bland annat tidningar i går kväll. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Götenebo häktad för mordbrand

Den man som anhållits för den senaste i raden av anlagda bränder i Götene misstänks också för sju fall av utpressning mot ägaren av de drabbade husen. Nu är han häktad.

I samband med branden i ett flerfamiljshus i Götene på onsdagskvällen greps en man i 40-årsåldern. På fredagseftermiddagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordbrand men också för sju fall av utpressning mot kommunala Götenebostäder som äger fastigheten.

Det var vid niotiden på onsdagskvällen som det började brinna i trapphuset i flerfamiljshuset. Enligt stationsbefälet vid polisen i östra Skaraborg är det oklart hur branden startade men polisen misstänker att branden var anlagd med hjälp av papp eller liknande.

Polisen grep 40-åringen på plats men inte på bar gärning. Mannen är känd av polisen sedan tidigare men har aldrig blivit dömd för liknande brott.

Åtalet i målet ska väckas om tidigast två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista