Mariestad BoIS pressar Kalix HC. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Mariestad BoIS lyckades trots tung press inte avgöra mot Kalix innan övertid. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Alexander Liljedahl i Mariestad BoIS. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Alexander Liljedahl var så klart nöjd med att få avgöra mot Kalix HC. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HOCKEY - ALLETTAN

Viktig seger för Mariestad BoIS

Matchvinnaren Alexander Liljedahl: Det var riktig glädje faktiskt
2:59 min

Viktiga poäng stod på spel när Mariestad BoIS hemmaslog Kalix HC med 3-2 på övertid och som därmed fortfarande är med i kampen om en playoffplats.

Det gick inte att ta miste på glädjen i Mariestad BoIS Alexander Liljedahl lyckades snappa upp pucken framför mål och därmed avgöra matchen mot Kalix HC på övertid.

All energi jag hade kvar i kroppen stack direkt upp i huvudet så det var riktig glädje.

Det var en ödesmatch där en förlust i princip skulle innebära missat playoff för dem båda lagen. Inför matchen hade både Mariestad BoIS och Kalix HC tio poäng vardera och tre poäng upp till Piteå HC som satt på den sista playoffplatsen.

— Det var positiv energi och alla visste vad de skulle göra så alla gick ut och körde på bra, säger Alexander Liljedahl.

Mariestad BoIS var det bättre laget

Det var bristen på effektivitet som gjorde att BoIS inte lyckades avgöra på fulltid. Under delar av den andra perioden såg det nästan ut som om BoIS flyttat in i anfallszonen och man tvingade Kalix till fyra icingpuckar på raken.

Det där lilla fanns dock aldrig för Mariestad BoIS som efter kvitteringen i den andra perioden inte lyckades ta till vara på sina chanser, inte förrän Alexander Liljedahl var på rätt plats vid rätt tillfälle.

— Vi tog över matchen allt mer och mer och hade många bra lägen men det var den här sista touchen. Jag tycker vi borde kunnat avgöra matchen innan fulltid, säger Alexander Liljedahl.

Playoff-drömmen lever

Med tre matcher kvar att spela lever fortfarande hoppet om playoff för Mariestad BoIS som nu har fyra poäng upp till Piteå HC som gick segrande     ur sin söndagsmatch mot Borlänge.

— Vi försöker att inte tänka på dem andra lagen utan vi fokuserar på vårat eget och försöker vinna dem återstående matcherna.

Motståndet som väntar för Mariestad BoIS består av tabellettan Borlänge HF, bottenkollegan Kumla HC och in princip playoff klara Tranås AIF.


Matchfakta

Mariestad BoIS - Kalix HC: 3-2 (1-2, 1-0, 0-0 1-0)

Första perioden: 0-1 Felix Olsson (Andreas Lindgren, Elliot Lorraine) 1-1 Christian Hägg (Daniel Bertov, Filip Törnqvist), 1-2 Anton Barsk (Felix Olsson, Elliot Lorraine)

Andra perioden: 2-2 Filip Engqvist (Daniel Bertov)

Tredje perioden:

Övertid: Alexander Liljedahl (Adam Willig)

Skott: 50-29

Utvisningsminuter: 6-8

Publik: 787

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".