Avspärrningsband utanför trappuppgång, polisbil och en polis.
Polisen har startat en förundersökning om försök till mord. Foto: Tomas Ek /Sveriges Radio

Knivskärning i centrala Skara - man svårt skadad

En man i 40-årsåldern blev på onsdagen svårt knivskuren i centrala Skara. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

Det var vid 15-tiden som händelsen inträffade. Mannen hittades inne i en trappuppgång på Klostergatan i Skara. Det finns uppgifter om att boende i huset ska ha hört skrik från överfallet. 

- Vi vet inte så mycket om vad som hände. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, sa Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, vid 16-tiden.

Flera polisbilar kom till platsen och tekniker kallades dit. Området spärrades av, vilket fick till följd att personer som bor i trappuppgången inte fick passera. Först när teknikerna avslutat sitt arbete och avspärrningen är hävd kan de få komma hem eller lämna sin lägenhet. 

Den skadade mannen fördes till Skaraborgs sjukhus Skövde med flera knivhugg i magtrakten. På onsdagskvällen hänvisade personal på akuten till särskild sekretess som hindrade dem att lämna ut några uppgifter alls om hans tillstånd, men enligt polisen är det allvarligt men stabilt. 

Polisen spanar efter minst två gärningsmän.

– Vi har ägnat oss åt förhör med flera personer, men  har ingen gripen, sa Lars Johansson på polisens enhet för grova brott vid 9:30-tiden på torsdagen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista