Malin Håkansson gjorde comeback i Skövde HF efter långvariga skadeproblem och gjorde sin första match för säsongen.
1 av 2
Malin Håkansson gjorde comeback i Skövde HF efter långvariga skadeproblem och gjorde sin första match för säsongen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Malin Håkansson i Skövde HF.
2 av 2
Malin Håkansson möttes av publikens jubel när hon gjorde comeback i Skövde HF. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.

Skövde HF satte jumbon på plats

2:44 min

Skövde HF tog efter en trög start en klar seger mot jumbon Spårvägen i damernas elitserie. Vinstsiffrorna stannade vid 30-21 och mest glädjande var att långtidsskadade Malin Håkansson gjorde comeback.

Till slut var det inte mycket att orda om när Skövde HF körde över tabelljumbon Spårvägens HF med 30-21, men allt var inte frid och fröjd till en början.

En usel start för Skövdetjejerna där man brände chans på chans ledde till att man antingen fick jaga en kvittering, eller kämpa för att hålla undan när man väl tagit ledningen. Detta mot seriens klart sämsta lag Spårvägens HF som ännu inte tagit någon poäng och har sämst målskillnad med drygt 60 måls marginal.

Jag tror det handlar om att vi gick ner i deras tempo.

Trots den dåliga starten så lyckades Skövde HF gå in i halvlek med en tremålsledning, mycket tack vare ett par läckra räddningar från målvakten Hanna Edvardsson.

— Jag tror det handlar om att vi gick ner i deras tempo och vi testar lite nya konstellationer, sen är det ju klart att en måstematch alltid en måstematch och då kan det bli lite anspänningar och nervositet som spelar in, säger Malin Håkansson. 

De båda lagens olika tabellpositioner avslöjade sig dock när den andra halvleken drog igång och ett bra kollektiv i Skövde HF gjorde att man bekvämt kunde besegra Spårvägens HF med 30-21.

Skövde HF kan skicka ner Spårvägens HF till Allsvenskan

För Skövde HF innebar segern att man hänger på i toppen och som tabellsexa har man endast tre poäng upp till en tredjeplats, dessutom har man Spårvägens HFs elitserieframtid i sina händer. Slår Skövdetjejerna Önnereds HK i sin nästa match på lördag så är nämligen Spårvägens chanser till fortsättning i elitserien  lika med noll.

Malin Håkansson tillbaka efter lång tids skadebekymmer

Ett glädjande besked inför matchen var Malin Håkanssons comeback, mötet med Spårvägen blev nämligen hennes första match på 15 månader efter en korsbandsskada.

— Det känns oerhört skönt, det var en otroligt skön känsla att få gå in på planen idag, säger Malin Håkansson.

Kan du beskriva vägen tillbaka?

— Jag tycker att det har varit både nyttigt och lärorikt, liksom att kunna bygga upp sin fysik och se till att man är väl förberedd för kamperna på planen.


Matchfakta

Skövde-Spårvägen 30-21(15-12)

Målskyttar i Skövde: Malin Larsson 4, Sara Johansson 4, Anna-Maria Johansson 4, Sofia Berndtsson 4, Julia Ehn 3, Fatos Kücükyildiz 3, Maja Eriksson 2, Stina Karlsson 2, Rebecca Otter, Marielle Lideskär, Linnea Efraimsson, Malin Håkansson.

Målskyttar i Spårvägen: Sandra Fiedorowicz 9, Andrea Johansson 4, Towe Andersson 4, Viola Paulsen 2, Vanessa Mate, Ellen Johnzon.

Publik: 445.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista