En leende Jesper Hultman efter fyra mål.
1 av 2
En leende Jesper Hultman efter fyra mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Johan Erkgärds har spelat fram till två av Jesper Hultmans tre mål.
2 av 2
Johan Erkgärds har spelat fram till två av Jesper Hultmans tre mål. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.

Skövde IK krossade Grästorp

1:28 min

Skövde IK utklassade Grästorp i det viktiga mötet i fortsättningsettan. SIK vann med hela 8-0 och Jesper Hultman satte fyra mål medan målvaktsdebutanten David Persson-Thorsell höll nollan.

Det blev en överlägsen seger för Skövde IK på Billingehov. Det var endast i första perioden som slutade 1-0 som Grästorp stod emot något. Men sedan blev det proppen ur för hemmalaget och framför allt för Jesper Hultman som alltså gjorde hela fyra mål. I två matcher mot just Grästorp har han gjort hela 7 mål. Det är osannolikt. Han gjorde mål till och med bakänges.

Man skall ha lite tur ibland konstaterade han, lite försiktigt efter matchen. Men vi var bra idag, menade Jesper också. Och fyra mål i en och samma match det har jag aldrig gjort, avslutade han.

Det var ju naturligtvis fler än Jesper som gjorde en bra match. Hela laget visade en härlig inställning och gjorde en bra match tillsammans, då främst i andra och tredje perioden. Vi fick också se en debutant i hemmamålet David Persson-Thorsell som alltså fick hålla nollan i sin debut.

Ja, det var bra som tränaren Anders Spaak sa efter matchen och att vi fick igång målskyttet var värdefullt.

Nu ligger laget på en play-off plats igen men det är tätt kring det strecket så det krävs nog vinster framöver för att behålla den.

För Grästorps del ser det bekymmersamt ut. Laget ligger ju fast förankrat  på en nedre kvalplats med åtta poäng upp till strecket när det återstår tre matcher.

Vi gav oss inte chansen själva, vi tog inte jobbet idag, menade assisterande tränaren i Grästorp Roman Bilek efter matchen.

Vi måste studsa tillbaka nu och försöka vinna de tre matcher som återstår, sa Roman vidare.

Skövde IK - Grästorps IK 8 - 0 (1-0, 3-0, 4-0)

Period 1: 1-0 (16:03) Jesper Hultman (Robin Klasson, Johan Erkgärds)

Skott: 6-6.

Period 2: 2-0 (00:55) Jesper Hultman (Johan Erkgärds), 3-0 (03:02) Viktor Jörnevik (Alexander Yacob, Filip Blomqvist), 4-0 (14:00) Max Örnskog (Albin Lindgren, Alexander Henriksson)

Skott: 17-6.

Period 3: 5-0 (01:22) Jesper Hultman (Robin Klasson), 6-0 (08:42) Viktor Jörnevik (Erik Rosén, Alexander Yacob), 7-0 (12:28) Jesper Hultman (Erik Rosén, Mathias Gudmundsson) powerplay (5-4), 8-0 (18:46) Albin Lindgren (Victor Wänghult, Albin Andersson)

Skott: 17-8.

Totalt: 40-20.

Utvisningar: Skövde IK 4x2 min., Grästorps IK 8x2 min.

Domare: Morgan Claesson, ALVESTA

Publik: 958

Matchens lirare, Skövde IK: Jesper Hultman Matchens lirare, Grästorps IK: Adam Schultz
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista