Tung trafik förbjuds genom Grästorp

Efter över 25 år av diskussioner så har nu Grästorps kommun fått till en lösning som kommer att leda bort den tunga trafiken som idag kör rakt genom centrum.

Förbifarten blir verklighet tack vare att Västra Götalands regionen skjuter till 15 miljoner kronor som kommer ligga till grund för att leda om den tunga trafiken som i framtiden kommer få köra via Östra vägen i Grästorp.

Den nya förbifarten ska stå klar någon gång under 2017 eller 2018 och beräknas kosta 25 miljoner. Den kommer innebära att all tung trafik förbjuds att åka genom Grästorp.

Kommunchef Ove Johansson säger i ett pressmeddelande att förbifarten kommer att innebära en bättre miljö för de flesta men att det kommer upplevas negativt av dem som bor utefter Östra vägen.

En noggrann bullerutredning ska därför göras och därefter ska åtgärder se till att bullernivåerna håller sig på godkända nivåer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".