Nils Hansson, chef för Uppdrag granskning
Nils Hanson, chef för Uppdrag granskning Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

UG bemöter kritiken från Per Larsson

3:00 min

Chefen för Uppdrag granskning, Nils Hanson, kommenterar här kritiken som Tibrobonden Per Larsson för fram mot onsdagens program.

Efter att ha lyssnat på delar av vad Arlabonden Per Larsson hade för synpunkter på onsdagens Uppdrag granskning, säger programmets chef, Nils Hanson så här:

– Arla påstår att vi bygger vårt program på Arlas egen utredning. Det är ett påstående som vi inte kan kommentera eftersom vi vet att Arla jagar källor. Vi kan varken säga ja eller nej om detta stämmer, säger Hanson.

När det gäller åsikten att programmet skulle slå undan fötterna för de redan hårt ekonomiskt pressade Arlabönderna säger han:

– Jag har jobbat med det här i ett par decennier. All verksamhet gagnas av en kritisk granskning. Ur detta kommer Arla att kunna resa sig som ett bättre fungerande företag och därmed gagnas även bönderna.

Det låter ju på bönderna som att de känner sig lite svikna av media?

– Det måste vara en liten minoritet som resonerar på det sättet, men jag har full respekt för den åsikten. Samtidigt har jag svårt att förstå det.

– Det vi har lyft fram här, den så kallade slöserikulturen. Det måste ändå vara vettigt att den kommer fram.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista