Grästorps kommunhus
Grästorps kommunhus Foto: Josefine Pettersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio Foto: Josefine Pettersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio

Får möta 22 olika hemtjänstvårdare på 14 dagar i Grästorp

2:07 min

I Grästorps kommun får äldre personer besök av 22 olika vårdare från hemtjänsten på 14 dagar.

Enligt en rapport som sammanställts av SKL, kallad kommunens kvalitet i korthet, framkommer det att Grästorps kommun är en av de kommuner i Sverige där vårdtagare får möta flest antal olika hemtjänstvårdare.

Bror-Erik Andersson är en av de som får vård av hemtjänsten i Grästorp och han tycker att det inte direkt är någon fördel att det är så många olika vårdare som kommer och besöker honom.

– Det är klart att det hade varit roligare om det kom samma personal lite oftare.

Från kommunens sida är man väl medvetna om problemet och Anna-Sofia Johansson som är kvalitetschef i Grästorps kommun säger att hon inte är tillfredsställd med hur situationen är.

– Vi är inte nöjda med hur det ser ut idag. Och det kommer nog ta ett tag innan det blir så bra som vi skulle vilja. 

Hans Ekensskär som är socialchef i Grästorp säger att det är tre bitar som som kommunen arbetar med för att förbättra kontinuiteten för brukarna. Man ska se till att utveckla ett kontaktmannaskap, ha en godare planering samt förbättra vikariehanteringen.   

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista