Kristian Svensson, IFK Skövdes sexmålskytt. Foto Tommy Järlström P¤ Sveriges Radio.
1 av 2
Kristian Svensson, IFK Skövdes sexmålskytt. Foto Tommy Järlström P¤ Sveriges Radio.
Skövde i anfall framför glesa åskådarrader. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Skövde i anfall framför glesa åskådarrader. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLL ELITSERIEN

Förlust för IFK Skövde i återstarten

2:32 min

Det är inte bara tufft ekonomiskt för IFK Skövde just nu utan det blev också förlust mot LUGI med 21-26 då elitseriespelet återupptogs.

Hemmalaget gjorde det bra i första halvlek och hade ställningen 14-14 i paus. Men endast sju mål framåt i andra är alldeles för dåligt.

Hemmalaget saknade Markus Stegefelt , som är skadad, men han ersattes på ett bra sätt av Jesper Järlfors och Axel Magnusson som båda blev fyramålsskyttar. Målbäst blev Kristian Svensson med sex fullträffar.

Vi gör dock för få mål, 21, för att vinna en så´n här match. Det blev ju endast sju i andra halvlek, menade Kristian.

Det var ett bättre LUGI och ett tufft försvar att möta, framför allt i den andra halvleken, påpekade Skövdes tränare Patrik Liljestrand efter matchen.

När det gäller det ekonomiska läget så försöker både spelare och ledare att inte tänka på detta.

När det uppdagades så funderade vi ju mycket på det och diskuterade det inom laget , men nu fokuserar vi på handbollen, sade Kristian vidare.

Jag tror att föreningen fixar detta, med så många positiva runt om. Då är det tuffare sportsligt, men det ska vi också fixa, menade Patrik Liljestrand.

Det kom 1412 personer och tittade på matchen och det var väl inte riktigt så många som klubben hade hoppats på. Men några synpunkter beträffande det ekonomiska läget ville inte några av åskådarna uttrycka.

Tomas Axnér, tränare för LUGI, var nöjd med segern i en svår bortamatch. Det var ett bra försvar i andra som grundlade segern.

Den var viktig för tabellpositionen, menade Tomas.

Vi fick också se ett väldigt spektakulärt mål då LUGI-spelaren  Hampus Jildebäck knorrade in ett hörnkast direkt i mål till 21-25 i slutet på matchen då utespelaren i Skövde Rasmus Wremer  agerade sjunde utespelare och försökte rädda målet.

Skövde-Lugi 21-26((14-14))

Skövde: Kristian Svensson 6, Axel Magnusson 4, Jesper Järlfors 4, Rasmus Wremer 2, Robin Wärn 2, Alfred Ehn 2, Jonatan Eriksson. Lugi: Anders Hallberg 6, Niklas Gudmundson 5, Simon Jeppsson 5, Hampus Jildenbäck 5, Andreas Arrman 3, Jakob Wickman Modigh, Alfred Jönsson.

Publik: 1 412.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista