Calle Kindbom som julkompis i P4 Morgon. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Calle Kindbom som julkompis i P4 Morgon. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Calle Kindbom skickade in Anna Books låt till festivalen

1:35 min

Det var skövdekompositören Calle Kindbom som skickade in Anna Books låt till melodifestivalen, men han hade ingen aning om att den redan tävlat i Moldavien.

 Calle Kindbom konstaterar snabbt att det var rätt att diskvalificera låten Himmel för två. Har man regler så ska de följas tycker Kindbom.

– Man borde förmodligen ha gjort samma med Hasse Anderssons bidrag förra året, säger han.

Kindbom uppger att han är överraskad men inte nockad av diskningen, trots att den slog ned som en bomb i går. Han känner mest med Anna Book som lagt ned mycket tid och engagemang i sitt deltagande i festivalen. 

Han beskriver omständigheterna som olyckliga och att det inte finns någon skurk i historien. Han försöker vända på situationen.

Nu vet alla att Anna Book har en låt.

– Nu vet alla att Anna Book har en låt och det kan ju också vara en fördel även om man inte önskar att det skulle vara såhär, analyserar Calle Kindbom. 

Anna Book har fått erbjudande om att ändå framföra sitt bidrag i festivalen, fast utom tävlan, och ska enligt uppgifter i flera olika medier ha tackat ja till det. Något som Calle Kindbom uppmuntrar henne att göra.

– Det kanske inte spelar roll om man är med och tävlar eller inte bara man får visa upp sin låt. Det är stor skillnad att ha med låt i tv eller inte vara med i tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista