IFK Skövde Springer ut på planen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
IFK Skövde kan vara nära en lösning på den ekonomiska krisen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL - ELITSERIEN

Företagare har utlovat 600 000 kronor till IFK Skövde

Joakim Wendt: Så länge vi är kvar kommer denna situationen aldrig uppstå
1:49 min

P4 Skaraborg har tidigare berättat om att marknadsgruppen bestående av flera lokala företagare samlat in 700 000 kronor till klubben, nu ska ytterligare 600 000 kronor vara på väg in för klubben.

Arbetet för att lösa IFK Skövdes ekonomiska kris pågår för fullt och igår höll nätverksgruppen, med fem lokala företagare, ett stormöte med 37 lokala företagare för att förklara hur situationen ser ut och locka fler sponsorer.

— Tonläget var positivt, fortsatt är det många som säger att man är med men då vill man också se att det blir riktigt hanterat, säger Joakim Wendt som är en av företagarna i nätverksgruppen.

Mer pengar på väg in i till klubben

Under mötet fick man även ett löfte om att ytterligare 600 000 kronor ska komma till klubben, vilket skulle innebära att skulden är nere på en halv miljon.

— Vi har fått ett löfte om 600 000 kronor men ingenting är klart än, pengarna har inte kommit in på kontot, säger Joakim Wendt.

Hör Joakim Wendts kommentarer om gårdagens möte i klippet längst upp i artikeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".