En bandyarena i Uljanovsk
1 av 2
Roligare städer än Uljanovsk har skådats enligt Martin Johansson. Foto: Privat.
Martin Johansson i Villa Lidköping.
2 av 2
Martin Johansson i Villa Lidköpings-dressen. Foto: Team Fabbe/Sören
BANDY - VM

Lägesrapport från ryska Uljanovsk

3:28 min

Tråkig stad, men helt okej käk. Så lyder Villa Lidköpings försvarare Martin Johanssons dom gällande staden Uljanovsk i Ryssland som står värd för årets bandy-VM.

Som väntat går Sverige med stormkliv mot en final i årets bandy-VM i ryska Uljanovsk. Under torsdagen slog man Lettland med 28-3 och på lördag väntar Finland, som man slog i premiären med 9-1, i semifinal.

Fredag innebär ledig dag för Villa Lidköpings Martin Johansson och det svenska landslaget som då får chansen att se sig omkring i värdstaden.

Staden är väl inte den roligaste om man säger så.

När P4 Skaraborg ringer Villaförsvararen för en lägesrapport än han nöjd med sin tillvaro i Ryssland.

—Vi har det bra här borta, det är inget att klaga på. Sen är väl inte staden den roligaste om man säger så. Det känns som de byggde de flesta höghusen här på 60-talet så det känns inte som om det har utvecklats någonting, säger Martin Johansson.

Endast final i sikte

Bandy är en tämligen liten sport och det är egentligen bara Sverige och Ryssland som gör om vem som ska vinna guldet. Av de senaste tio finalerna har hela nio avgjorts mellan just Sverige och Ryssland.

Och när Sverige på lördag går in i semifinalen mot Finland så har Martin Johansson inga planer på att det ska ändras.

— Vi ska vinna. För oss finns det absolut inget annat, säger Martin Johansson självsäkert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista